Wurttembergwijnen.nl

Nieuws

Prowein 2014

Geplaatst op

Op 23, 24 en 25 maart jl. was in Düsseldorf de Prowein 2014. Dit is een internationale beurs ( 50 landen en 4.000 ! exposanten) waar ook de wijnmakers van Württemberg present waren. De Genossenschaften pakten groot uit met een gezamenlijke stand onder de vlag van de Werbegemeinschaft Württembergischer  Weingärtnergenossenschaften eG. Binnen het  Verband Deutsche Prädikatsweingüter (VDP)waren ook een aantal mooie wijnhuizen vertegenwoordigd. Een mooi initiatief dat zich presenteerde: Junges Schwaben. 5 bevriende wijnmakers die wijnmaken tot een persoonlijke kunst hebben verheven.

Interessante uitgave over wijnbouwgebied Württemberg beschikbaar

Geplaatst op

De werbegemeinschaft Württembergischer Weingärtnergenossenschaften eG heeft een interessante uitgave over wijnbouwgebied Württemberg gepubliceerd. De titel van deze Duitse uitgave is: ”Entdecken Sie Ihren Liebling-Württemberger!”. Hierin wordt op een eigentijdse wijze ingegaan op de verschillende druivensoorten, glazen, de verschillende wijnregio’s van Württemberg en andere wetenswaardigheden.

Om in het bezit te komen van dit boekje, schrijf me een e-mail en ik stuur het naar u op.

 

Oktober 2013 Württemberg Wijnen gaat van start!

Geplaatst op

Het is zover. Na een aantal maanden van voorbereiding, is het zover, Württemberg Wijnen is een feit. Zoals de naam als zegt: Wijn uit Württemberg, niets meer, niets minder. Wijn van goede kwaliteit. Toewijding van wijngaard tot levering.

Momenteel is de oogst in volle gang. Met familie en vrienden plukken de wijngaardeniers de druiven en veranderen de groene wijnbergen in een prachtige palet van uiteenlopende herfstkleuren.

Elke seizoen stuur ik u graag een nieuwsbrief, bent u daarin geïnteresseerd dan kunt u zich inschrijven rechts van deze pagina onder het item “Inschrijven nieuwsbrief”. U ontvangt dan eens per seizoen een nieuwsbrief.